17
Ieri după-amiază, Papa Francisc s-a întâlnit cu o delegație a Centrului Simon Wiesenthal, o organizație internațională evreiască, preocupata de promovarea drepturilor omului. Reuniunea fusese programata anterior, de către Papa emerit Benedict al XVI-lea.

Papa Francisc și-a început discursul, exprimandu-si recunoștința si stima pentru activitatea centrului. Întâlnirile cu acestia, a spus el, "sunt, de asemenea, o expresie de apreciere fata de sarcina careia centrul i se dedica: combaterea oricarei forme de rasism, de intoleranța și antisemitism, păstrarea vie a memorialului Shoah și promovarea înțelegerii reciproce prin educație și angajament in binele societății".

Subliniind condamnarea Bisericii cu privire la toate formele de antisemitism, Papa Francisc a amintit problema intoleranței, minoritățile fiind persecute din cauza credinței lor sau a etniei, acest lucru punand în pericol bunăstarea societății.

"Să ne unim eforturile în promovarea unei culturi a întâlnirii, respectului, înțelegerii și iertarii reciproce".

În încheierea adresarii sale, Papa Francisc a încurajat Centrul Simon Wiesenthal să își continue activitatea în randul tinerilor, "in construirea unor punti de legatura între culturile și tradițiile noastre de credință".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01066 sec - PID: 10611