2

Ieri după-amiază, Papa Francisc s-a întâlnit cu o delegație a Centrului Simon Wiesenthal, o organizație internațională evreiască, preocupata de promovarea drepturilor omului. Reuniunea fusese programata anterior, de către Papa emerit Benedict al XVI-lea.

Papa Francisc și-a început discursul, exprimandu-si recunoștința si stima pentru activitatea centrului. Întâlnirile cu acestia, a spus el, "sunt, de asemenea, o expresie de apreciere fata de sarcina careia centrul i se dedica: combaterea oricarei forme de rasism, de intoleranța și antisemitism, păstrarea vie a memorialului Shoah și promovarea înțelegerii reciproce prin educație și angajament in binele societății".

Subliniind condamnarea Bisericii cu privire la toate formele de antisemitism, Papa Francisc a amintit problema intoleranței, minoritățile fiind persecute din cauza credinței lor sau a etniei, acest lucru punand în pericol bunăstarea societății.

"Să ne unim eforturile în promovarea unei culturi a întâlnirii, respectului, înțelegerii și iertarii reciproce".

În încheierea adresarii sale, Papa Francisc a încurajat Centrul Simon Wiesenthal să își continue activitatea în randul tinerilor, "in construirea unor punti de legatura între culturile și tradițiile noastre de credință".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01261 sec - PID: 28981