16
In urma cu o zi, s-a finalizat o vizita a delegației Societatii Imperiale Ortodoxe a Palestinei, cu binecuvântarea Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, în Liban.

Scopul vizitei a fost acela de extindere a cooperarii și serviciilor umanitare cu implicarea comunităților religioase ortodoxe și a altora din Liban , precum și evaluarea situației umanitare din țară, după un aflux de refugiați din Siria.

În dimineața primei zile a vizitei, delegația rusă s-a deplasat a vizitat Manastirea Balamand, din nordul Libanului, unde a avut loc o intalnire cu staretul acestei manastiri, interesandu-se de activitățile Centrului de restaurare a manuscriselor vechi.

Apoi, au avut loc diverse evenimente oficiale în Amioun, unde se afla centrul Societății Ortodoxe Imperiale din Liban.

Delegația s-a întâlnit, de asemenea, cu absolventii libanezi ai școlilor sovietice și rusesti.

În dimineața celei de-a doua zile a vizitei, delegația a participat la Sfânta Liturghie, oficiata de către Preafericitul Părinte Patriarh Ioan X al Antiohiei și al întregului Răsărit, concelebrată de 14 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din Antiohia.

Liderul Bisericii Ortodoxe din Antiohia s-a întâlnit, ulterior, cu delegația, ai cărei membri au discutat cu Patriarhul Ioan despre proiectele de dezvoltare in afacerile companiei din Liban. Preafericirea Sa și-a exprimat recunoștința pentru asistența acordată de Biserica Ortodoxa Rusă și de Societate, persoanelor care suferă in Siria.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0231 sec - PID: 28063