3

Patriarhul budist Suprem al Thailandei a decedat (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Patriarhul Suprem al Thailandei a murit ieri, la vârsta de 100 de ani, cufundand Regatul profund budist în doliu, pentru cea mai inalta figura calugareasca.

Somdet Phra Nyanasamvara, liderul budist de top din aceasta țară, a murit in urma unei interventii chirurgicale recente, pentru o infectie intestinala, potrivit unui comunicat al Spitalului Chulalongkorn. Detaliile despre înmormântare nu au fost încă anunțate.

Respectatul cleric – prieten al lui Dalai Lama – s-a născut pe 3 octombrie 1913, în provincia thailandeză de vest Kanchanaburi, devenind novice la 14 ani.
El a devenit Patriarh Suprem în 1989 și a fost venerat printre budiști, la nivel mondial .

Anul trecut, Fratia Mondiala a Budistilor i-a conferit titlul "Lider Sangha al lumii budiste" ca Patriarh Suprem, la o reuniune din Japonia, conform VoR.

În ultimii ani, clerul budist din Thailanda a fost asaltat de scandaluri in mass-media locală, aceasta raportand cazuri de consum de droguri, bautura, jocuri de noroc și vizite ale unor prostituate printre călugări.

La inceputul acestui an, o casetă video care prezenta trei călugări care călătoreau într-un avion privat, purtand ochelari de soare si o geanta de lux Louis Vuitton, a declanșat discuții aprinse legate de stilul de viață generos al unor clerici.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
71
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03252 sec - PID: 8621