4

Un stalp de curent amplasat in Gradina Ghetsimani naste conflicte (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Biserica Catolică din Israel a lansat o petiție prin care se solicita indepartarea unui stalp de energie electrică, care a fost amplasat in urma cu doi ani, vizavi de Grădina Ghetsimani, care este "unul dintre cele mai sfinte sit-uri pentru creștini – locul in care Iisus și Ucenicii Sai S-au rugat împreună, înainte ca Iisus sa fie prins de către romani și răstignit a doua zi. 

"Stalpul a fost amplasat la cererea coloniștilor evrei din Ierusalimul de Est", care au cerut să fie deconectati de la Corporatia Energetica a Districtului din Ierusalim, care furnizează electricitate pentru cartierele arabe din partea de est a orașului.

Custodele catolic al Grădinii Ghetsimani a scris în petiția sa că "stalpul imens împiedică vederea orașului vechi din Grădina Ghetsimani, pentru pelerini.

Unul dintre cele mai importante motive pentru Biserica este punctul de vedere, unic, a Muntelui Templului și a Orasului Vechi, "stalpul distrugand complet aceasta unicitate".

Judecătorul care prezidează acest caz a criticat amplasarea stalpului, sustinand că "este vorba despre un colt frumos al Ierusalimului și, în plus, despre un loc sfânt. "Până la sfârșitul ședinței", cele două părți au convenit să transfere chestiunea comisiei de apel a Amenajării Teritoriului Ierusalim și Comitetului de Constructii.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
397
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03347 sec - PID: 25996