34
Mohamed Ibrahim, ministrul de stat al Egiptului pentru Antichități, a cerut ajutorul publicatiei Washington Post, în lupta împotriva furtului de antichitati din țara sa.

Viitorul Egiptului rezidă în istoria sa, în special in istoria arheologica. De sute de ani, misterul și minunile piramidelor, Sfinxul și Valea Regilor au atras vizitatori din întreaga lume. Turismul este motorul economiei Egiptului și influențează viața egiptenilor, indiferent dacă aceștia lucrează în calitate de ghizi, proprietari de restaurante, meșteșugari sau soferi de autobuz. In istoria Egiptului, rezida prosperitatea generațiilor viitoare ale țării, inclusiv cea a tinerilor – mai mult de 40 de milioane de egipteni fiind mai tineri de 30 de ani – aflati în căutarea unui loc de munca.

Dar, hoții organizeaza raiduri in sit-urile noastre arheologice și vând ceea, tot ce descopera, celor mai puternici ofertanți. Ei profita de situația de insecuritate din Egipt, jefuind viitorul economic al națiunii noastre și furand de la copiii noștri.

Egiptenii au nevoie de populatia si Guvernul Statelor Unite ale Americii, pentru a sprijini eforturile de combatere a jafurilor sistematice organizate in muzeele și sit-urile noastre arheologice. Imaginați-vă o lume în care istoria Regelui Tut, a Cleopatrei, a lui Ramses și a altora lipseste din constiinta colectiva. Și, inca, o mare parte din istoria noastră așteaptă să fie descoperita de sub nisipuri, asa incat pierderile potențiale sunt uimitoare. Furtul de antichități este una dintre crimele de top din lume – după traficul de arme, droguri și persoane – dar este rareori abordat.

Antichitatile egiptene inunda piețele internaționale. Licitațiile recente de la Christie, din Londra și New York, au inclus mai multe elemente din Egipt. Din fericire, atunci când i-am contactat, Christie din Londra a retras o serie de elemente care au fost furate din mormântul regelui Amenhotep III, descoperit în anul 2000, în Luxor.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01305 sec - PID: 3477