2

Târgul Internațional de Carte din Tunis s-a deschis ieri dimineață, în mijlocul provocarii tipice sectorului publicatiilor arabe: alegerea între piața înfloritoare a textelor religioase și riscul incursiunii în domenii alternative, cum ar fi politica internațională.

Zeci de expozanti participa, in cea mai mare parte din țări arabe – Senegalul, în calitate de invitat de onoare – cu o mare varietate de teme religioase. Coranul, de exemplu, este prezentat în zeci de variante, de la ediții microscopice conținute în mici casete de metal (folosite in farmece aducatoare de noroc), pana la cele mai mari, legate în piele și care pot fi transportate în mape sau in buzunarele pantalonilor. Apoi, mai există, de asemenea, cele bogat ilustrate, cu inscriptii de aur și argint.

Textele religioase sunt, astfel, publicate pentru toate bugetele și toate nivelurile de cunoaștere, deoarece alături de Coranul oficial, mai există si unele cu comentarii apartinand unor savanți, cu puncte de vedere diferite. 

Exista, de asemenea, scrieri ale altor religii, cum ar fi si o carte care reconstituie istoria descoperirilor si analiza Pergamentelor sul din Qumran (vezi ARHIVA).

Conform agentiei Ansa, ca de obicei, Târgul de Carte din Tunis include, de asemenea, editori europeni, cum ar fi cei din Franța și Belgia, cu numeroase texte legate de problemele Uniunii Europene și globalizare.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
86
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03172 sec - PID: 8958