2

Dupa o zi tensionată, haotica, în Tunisia, unde un lider jihadist a fost arestat doar pentru a fi eliberat ceva mai tarziu, Premierul Ali Laarayedh (foto) părea aproape sa demisioneze, conform agentiei Ansa. Decizia a fost afirmata printr-o scrisoare, în care el se arata de acord să demisioneze. Cu toate acestea, joi seara, Laarayedh spunea că va părăsi sediul numai în cazul în care noua Constituție, la care lucreaza de doi ani de zile, va fi aprobata, aducand cu sine o lege mai bună electorala.

Între timp, ieri dimineata, în Sidi Ali Ben Aoun (loc in care șapte ofițeri ai Gărzii Naționale au fost recent uciși) Al-Khatib Al-Idrissy a fost capturat, pentru faptul ca este lider al salafistilor jihadisti tunisieni și lider spiritual al Ansar al-Sharia, un grup care a fost scos in afara legii, pentru acte de terorism. Al-Idrissy a fost eliberat, insa, la orele amiezii. 

Un incident mai grav a avut loc in aceeasi după-amiaza, la un liceu din Ennasr, în suburbiile nordice ale capitalei Tunis, unde o patrulă de poliție a împușcat un grup de indivizi declarati a fi "salafisti". Multi acuza gestul ca ar fi demonstrat sange rece, intrucat membrii grupului se intorceau de la o pretrecere.

Materiale explozive au mai fost descoperite, de asemenea, într-un tunel central din Tunis.

Alte surse sustin ca un atac masiv a fost dejucat la Hotel Sheraton (frecventat în special de străini și politicieni) și la birourile televiziunii nationale.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01285 sec - PID: 11792