2

Semnarea unui acord intre Vatican si Guineea Ecuatoriala (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Un acord între Vatican si Guineea Ecuatorială a fost ratificat in aceste zile. Aceasta va permite ca Biserica să continue contribuția sa la "creșterea spirituală și materială" a poporului.

Dominique Mamberti, secretar pentru relațiile cu statele, și Teodoro Obiang Nguema Mbasogo (foto), Președintele Guineii Ecuatoriale, au schimbat intre ei instrumentele de ratificare a acordului, la Vatican.

"Acordul este rodul mai multor ani de negocieri, marcati de un spirit de dialog constructiv", conform Presedintelui. Acesta este alcatuit din 19 elemente, recunoscand în mod expres personalitatea juridică a Bisericii și a instituțiilor sale, într-o țară în care catolicii reprezintă 81% din populație. De asemenea, se referă la căsătoria canonica, lacasurile de cult, instituțiile de învățământ, asistența spirituală a catolicilor în spitale și penitenciare.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01242 sec - PID: 17754