2

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, l-a primit pe Patriarhul melkit greco-catolic Gregorios III, la Palatul Lambeth, in aceasta săptămâna.

Gregorios III, care este președintele Adunării ierarhilor catolici din Siria, a vizitat Marea Britanie, pentru a face apel la reconciliere în Siria și pentru sensibilizare fata de aceasta criza.

El a fost invitat la Palatul Lambeth de catre Arhiepiscopul Justin, pentru oficierea unei Messe comune, in semn de suferință comună a Bisericii Angliei cu oamenii din Siria și din întreaga regiune.

Arhiepiscopul l-a asigurat pe patriarh de "rugăciunile continue" ale Bisericii Angliei pentru toți oamenii persecutați și Bisericile din regiune și pentru pacea în Orientul Mijlociu.

Biserica greco-catolica melkita este o Biserica Catolică de Est, în deplină comuniune cu Vaticanul. Ea este, de asemenea, unul dintre membrii Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu. Melkitii urmăresc istoria primilor creștini din Antiohia, Turcia, din secolul I dupa Hristos.

Patriarhul a fost invitat în Marea Britanie de către Aid to the Church in Need, o organizatie de caritate catolica pentru sprijinirea celor persecutati și a altor creștini care suferă in întreaga lume.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01154 sec - PID: 17754