22
Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, l-a primit pe Patriarhul melkit greco-catolic Gregorios III, la Palatul Lambeth, in aceasta săptămâna.

Gregorios III, care este președintele Adunării ierarhilor catolici din Siria, a vizitat Marea Britanie, pentru a face apel la reconciliere în Siria și pentru sensibilizare fata de aceasta criza.

El a fost invitat la Palatul Lambeth de catre Arhiepiscopul Justin, pentru oficierea unei Messe comune, in semn de suferință comună a Bisericii Angliei cu oamenii din Siria și din întreaga regiune.

Arhiepiscopul l-a asigurat pe patriarh de "rugăciunile continue" ale Bisericii Angliei pentru toți oamenii persecutați și Bisericile din regiune și pentru pacea în Orientul Mijlociu.

Biserica greco-catolica melkita este o Biserica Catolică de Est, în deplină comuniune cu Vaticanul. Ea este, de asemenea, unul dintre membrii Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu. Melkitii urmăresc istoria primilor creștini din Antiohia, Turcia, din secolul I dupa Hristos.

Patriarhul a fost invitat în Marea Britanie de către Aid to the Church in Need, o organizatie de caritate catolica pentru sprijinirea celor persecutati și a altor creștini care suferă in întreaga lume.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01238 sec - PID: 18246