2

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a ales, in urma cu cateva ore, un nou episcop ca Mitropolit pentru Europa Centrala si de Vest.

Antonie, care până acum a slujit ca Episcop de Konstanta, a fost ales cu o majoritate de 10, din 10 voturi exprimate de către Sinod.

O alta optiune pentru Sinod a fost Episcopul de Nessebar, Iakov, care nu a primit niciun vot. Demisia fostului mitropolit, Simeon, din motive de sănătate, a fost acceptată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare în iunie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Simeon deținea această funcție, din 1986.

Noul episcop Mitropolit pentru Europa Centrală și de Vest va fi intronizat oficial duminica viitoare, in data de 3 noiembrie, la Berlin. Pana atunci, informatia ramane sa ocupe un loc important in rubrica noastra "Semnal Evenimente", aflata in zona centrala a paginii Home, alaturi de alte stiri.

Cu sediul în Berlin, Eparhia Europei Centrale și de Vest are in grija: Germania, Austria, Belgia, Franța, Ungaria, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia și Regatul Unit.

 

 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00992 sec - PID: 6549