2

In ultimele ore, pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, am primit, cu rugamintea publicarii imediate, un apel al Arhiepiscopului Selwanos Boutros Alnemeh, din Arhiepiscopia de Homs si Hama, a Bisericii Ortodoxe Siriace a Antiohiei si Intregului Rasarit, legat de situatia disperata a oamenilor aflati in zonele asediate din Siria. Va prezentam, integral, acest mesaj:

"Catre toate organizațiile internaționale umanitare și organizatiile religioase

și instituțiile care au un rol umanitar in lume, catre persoanele de buna-credinta din lume,

   Apelez la dumneavoastra, astazi, in numele tuturor oamenilor nevinovați, inclusiv bătrâni, femei, copii, tineri, bărbați, blocati in zone unde nu se poate ajunge si de unde nici ei nu pot ajunge la noi, în Sadad si Alhafar. Fac apel la grupurile care le interzic să părăsească zonele asediate, să negocieze cu acestia o evacuare într-un mod sigur, incat sa nu fie afectati, permitandu-le acestora să se mute în direcția Derattiah sau in directia Homs, unde ii vom astepta pentru primire.

   Vă cer tuturor, care puteti ajunge la organizațiile din lume și care cunoasteti punctele de presiune, după cum puteți sa dialogati cu ei, sa dati o mana de ajutor in acest sens și să cereti evacuarea acestora, fără ca oamenii sa sufere din cauza lipsei de putere, de apă, de servicii telefonice, de alimente și cu o mulțime de tineri si copii care au nevoie de lapte, sau oameni bolnavi care au nevoie de medicamente. Numărul acestor persoane a depășit 3000, nefiind lasate sa paraseasca zona, aflate sub presiune si obligate să stea acolo împotriva voinței lor.

   Incercăm să contactam toate organizațiile și intregul nostru popor aflat in lume, pentru a coordona, cu noi, într-o manieră bună, intreaga situatie, fără cuvinte dure care sa puna in pericol siguranța locuitorilor de aici.

   Repet, dorim ca acest lucru sa se intample într-o maniera sanatoasa, astfel încât să nu afecteze negativ familiile. Vă rugăm să postati acest apel pe site-urile dvs., in paginile dvs., in publicatii si mass-media, comunicati cu cei care pot juca un rol pozitiv in a găsi soluția potrivită pentru a-i elibera.

   Noi, de partea noastră, facem apel la ei, în numele lui Dumnezeu, să aibă milă de acei oameni nevinovați, care nu au nicio vină în conflict și sa ii lase să plece nevătămati, tratandu-i cu bunătate.

   Ii cerem si ne rugam lui Dumnezeu, sa îi ajute cu răbdare, putere, speranță, curaj si sănătate, 
   Doamne… Doamne… Doamne… Nu-i lăsa singuri…"

Arhiepiscopul Selwanos Boutros Alnemeh
Arhiepiscopia de Homs si Hama, a Bisericii Ortodoxe Siriace a Antiohiei si Intregului Rasarit

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
350
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03554 sec - PID: 25611