25
În schimbul eliberarii episcopilor răpiți in Siria (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) – Boulous Yazigi, Arhiepiscop grec-ortodox al Bisericii din Aleppo, al cărui frate este Ioan X, Patriarhul Antiohiei și al întregului Răsărit, si episcopul ortodox siriac Yuhanna Ibrahim de Alep – a fost emisa o lista de cereri transmisa părților implicate în intelegerea (afacerea) de eliberare a pelerinilor siiti libanezi răpiti si deținuti de "North Storm Brigade", sustinuta de Turcia.

Lista de cereri, in cazul eliberararii celor doi Mitropoliti sirieni ortodocsi, rapiti in Siria, pe care o prezenam mai jos, a fost citata de mai multe surse, din diferite locatii, fiind confirmata, din cate puteti vedea in materialul video atasat prezentului articol, si de canalul libanez OTV:

- Teroriștii ceceni au solicitat eliberarea a 2 oficiali ceceni de top și a 20 de teroriști retinuti in Rusia. Rusia a respins această cerere.

- După refuzul Rusiei, teroriștii ceceni au mai adăugat alti 50 de teroriști, retinuti in Siria, care ar trebui sa fie eliberati.

- Franța: eliberarea a 12 francezi, printre care un ofițer și un soldat, aflati in Siria.

- Turcia: eliberarea a 25 de ofițeri și soldați deținuti în Siria.

- un alt stat: eliberarea a 12 ofițeri retinuti in Siria.

Canalul de televiziune libanez a confirmat că statul sirian a aprobat acordul de schimb. Recent, emirul de Qatar s-a angajat si el sa contribuie la eliberarea celor doi mitropoliti.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01286 sec - PID: 1891