13

Un reprezentant al Patriarhiei din Moscova a criticat procedura de mama-surogat ca fiind o "revoltă împotriva lui Dumnezeu" și "un tip de fascism", repornind controversele pe aceasta tema, dupa ce rapoartele din presa au relatat ca un cuplu de celebritati s-a folosit de o mamă-surogat pentru a avea copii.

Comentariul șefului Comisiei Patriarhiei pentru Maternitate, Familie și Copilărie, Dmitri Smirnov, a venit după ce mass-media rusă a raportat că, în luna septembrie, renumita stea pop in varsta de 64 de ani, Alla Pugachova și sotul ei in varsta de doar 37 de ani, Maksim Galkin, au doi copii născuti printr-o mama surogat.

"As interzice acest lucru, desigur. Putem vedea cu totii cum un exemplu negativ devine contagios", a spus reprezentantul Bisericii, citat de Interfax. "Acest lucru este o revoltă împotriva lui Dumnezeu, un fascism cu contract, bani și confiscarea unui copil".

Clericul a mai amintit, de asemenea, că Biserica Ortodoxă Rusă a sprijinit o interdicție totală privind maternitatea-surogat în Rusia și i-a cerut Dumei de Stat să inițieze o astfel de mutare.

Conceptul oficial al politicii sociale a Bisericii Ortodoxe Ruse numeste maternitatea-surogat – acordul prin care o femeie poarta in pantece și naste un copil, pentru o altă persoană sau cuplu – "nenatural și imoral", adăugând că aceasta nu ar trebui să fie permisă.

Un sustinator al Bisericii – cunoscutul politician Vitaly Milonov din Sankt Petersburg – i-a condamnat, de asemenea, pe Pugacheva și Galkin pentru utilizarea mamei-surogat.

"Nu aș felicita această familie, pentru faptul că a cumpărat un copil, avand destui bani. Pentru faptul că acestia au putut folosi o femeie ca incubator, pentru a le purta copilul", a declarat, pentru reporteri, Milonov.

"Este un lucru imoral, pentru o tara care are zeci de mii de orfani care așteaptă să fie adoptati", a spus deputatul, care si-a făcut anterior un nume ca sustinator principal al legii care interzice promovarea relațiilor sexuale netradiționale in fata minorilor, cunoscuta în mass-media ca "interzicerea propagandei gay" (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Mama-surogat este legala în Rusia și, conform RIA Novosti, aproximativ 500 de copii se nasc în țară prin această procedură, în fiecare an. Mamele surogat trebuie să aiba varste intre 20 și 35 de ani, sa aiba cel puțin un copil al lor și să treacă un test medical. Legea garantează secretul, pentru ambele părți. Tarifele pentru servicii variază foarte mult, dar, în general, se consideră că în Rusia ele ajung la doar 1/10 din cele practicate in Europa și America.

Maternitatea surogat este interzisa prin lege în Austria, Germania, Franța, Norvegia și Suedia, și în mai multe state din SUA, cum ar fi Arizona si Michigan.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
398
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02491 sec - PID: 26016