2

Unui episcop al Bisericii Ciprului i s-a permis să se închine la moaștele și altarele aflate in partea sa de eparhie, situata în zona ocupată de turci a insulei. În 1974, Turcia a încălcat teritoriul Ciprului și a ocupat 40% din insula.

In aceste zile, Episcopul Christopher de Karpasia, caruia, timp de peste 18 luni i-a fost refuzata permisiunea sa viziteze partea de nord a Ciprului, de către autoritățile turce, a reușit să viziteze Mănăstirea Sfantul Andrei din Peninsula Karpass, în nord-estul Ciprului.

La două zile mai târziu, Marele Muftiu al Ciprului, Talip Atalay, a trecut si el "linia verde" care imparte insula, și a vizitat Moscheea Hala Sultan de lângă Larnaca, pentru prima dată.

Vizitele reciproce - a unui ierarh ortodox și a unui turc musulman Muftiu - au devenit posibile datorită unui acord, semnat la inițiativa Arhiepiscopului Chrysostomos al II-lea al Ciprului, care a cerut personal permisiunea, Guvernului Republicii Cipru, pentru Muftiul Atalay.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00925 sec - PID: 13048