2

În luna noiembrie a acestui an se împlinesc 80 de ani de la sfinţirea Catedralei mitropolitane din Cluj-Napoca, informeaza Patriarhia Romana. Aşezată în centrul capitalei culturale a Transilvaniei, Catedrala arhiepiscopală a Vadului, Feleacului şi Clujului a fost construită între anii 1923-1933, din iniţiativa şi cu contribuţia specială a vrednicului de pomenire Episcop Nicolae Ivan. La început de secol XX s-a reuşit atât construirea Catedralei eparhiale din inima Clujului, cât şi reactivarea străvechiului scaun episcopal de la Vad şi Feleac. De la acest eveniment istoric se împlinesc în acest an, 525 de ani. Episcopia de la Vad, înfiinţată acum mai bine de 500 de ani, este precursoare a Arhiepiscopiei şi Mitropoliei. Pentru a marca cele două evenimente, Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, va organiza în zilele de 2 si 3 noiembrie o serie de manifestări religioase şi culturale. 

Sărbătoarea va debuta sâmbătă, 2 noiembrie, cu un simpozion intitulat „Mitropolia de la Feleac, 525 de ani de la prima menţiune documentară“.

Duminică, 3 noiembrie în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca va fi oficiată Sfânta Liturghie în sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, mai informeaza Patriarhia.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01564 sec - PID: 6404