2

ArcheoVirtual - trecutul, printr-o tehnologie de ultima ora (video) (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Una dintre cele mai importante atractii ale celei de-a XVI-a editii a Bursei Mediteraneene de Turism Arheologic din Paestum (Pesto, provincia Salerno, Italia), din perioada 14-17 noiembrie, o va constitui expozitia ArcheoVirtual, care le va permite vizitatorilor să experimenteze trecutul, printr-o tehnologie de ultimă oră. 
Din 2006, ArcheoVirtual a fost cea mai mare expozitie din Europa, care s-a concentrat pe experimente recente din realitatea virtuală și robotică, aplicate pe patrimoniul cultural. Aceasta este organizata în colaborare cu rețeaua de cercetare cea mai prestigioasa din Europa in ce priveste muzeele virtuale, V-Must, și este coordonata de Sofia Pescarin de la Institutul de Tehnologie Aplicata in Patrimoniul Cultrual al Centrului National de Cercetare Italian (CNR). 

Miile de vizitatori, care la fiecare ediție a Bursei interacționează cu productiile virtuale originale, vor fi catapultati în vârstele antichitatii, printr-o "calatorie in timp virtuala". 

Galeria ArcheoVirtual are aplicații de mare valoare emoțională, precum "scufundarea vizitatorilor în trecut, prin arta digitala care a primit premii internaționale pentru aplicațiile controlate de miscarile corpului sau de senzori ai activitatii celebrale. 

Cu ocazia BMTA 2013, directorul Bursei, Ugo Picarelli, a selectat Muzeul Național de Arheologie ca locație pentru ArcheoVirtual. Ediția din acest an se va concentra pe istoria și evoluția muzeelor virtuale, cu un atelier in data de 16 noiembrie in care participantii vor avea sansa trasarii conturului Muzeului "viitorului". 

Expoziția se va muta la Paestum, din Marsilia, unde – până pe 1 noiembrie – este protagonista Congresului Internațional Digital Heritage, care a avut loc ca parte a inițiativelor Marsiliei, în calitate de Capitală Culturală Europeană 2013.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01124 sec - PID: 12309