2

Șeful Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC), Patriarhul Irineu, a descris relațiile inter-religioase din Serbia ca fiind "armonioase".
Saptamana trecuta, Irineu a condus o delegație sârbă, religioasa si de stat, într-o vizită de câteva zile în Jakarta, Indonezia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).
El a mulțumit Indoneziei pentru ca a refuzat sa recunoasca declarația de independenta unilaterala a etnicilor albanezi din Kosovo, și a declarat că Kosovo a fost pământul sfânt al Serbiei, cu peste 1.500 de biserici și mănăstiri.
Patriarhul și gazdele sale indoneziene "au fost de acord că conflictele religioase apar atunci cand politicienii încălca problemele religioase", potrivit agenției de știri Tanjug.

Irineu a încheiat vizita sa, spunând că delegația sârbă a trait o mare plăcere prin aceasta vizita in "țara minunată și binecuvântată Indonezia, și in mijlocul poporului ei".

Delegația sârbă a vizitat, în Jakarta, si cea mai mare organizație islamică din Indonezia, Nahdlatul Ulama, condusă de Said Aqil Siradj (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).
În cadrul vizitei la Nahdlatul Ulama, șeful Comunității Islamice din Serbia, muftiul Adem Zilkić, a spus că au existat "mai mult de 45 de comunități naționale și șapte lacasuri de cult tradiționale și comunități religioase in Serbia".
"Comunitatea islamică acționează ca o comunitate religioasă tradițională și este egala cu alte Biserici și comunități in statut", a declarat el.
"Relațiile religioase din Serbia nu au fost niciodată mai bune, iar musulmanii s-au trezit de ambele părți ale frontierei stabilite forțat atunci când Kosovo și-a declarat unilateral independența", a spus el.
"Problemele din Kosovo nu sunt religioase, ci au un caracter național", a subliniat el. El si-a sfătuit gazdele indoneziene "sa utilizeze prudență și să nu accepte independența, declarată unilateral de Kosovo, cu ușurință".
Ca musulman, acesta a mai cerut oficialilor din Nahdlatul Ulama sa sprijine guvernul sarb în menținerea unei perspective coerente în ceea ce privește Kosovo, intrucat musulmanii nu ar trebui să trăiască de o parte si de alta a frontierei", a mai fost citat Zilkić.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
304
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01904 sec - PID: 7299