2

Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Ruse, Vsevolod Chaplin, le cere rușilor să ia în considerare îngroparea corpului liderului sovietic Vladimir Lenin, în numele umanității, plângându-se că mausoleul din Piața Roșie a devenit o atractie turistica.
Chaplin a spus că admiratorii lui Lenin ar trebui să "se gândească la cât de uman este ca organismul sa fie expus incat sa-l vada toti", l-a citat, ieri, RIA Novosti, pe Chaplin.

Acesta a spus ca, desi masura de eliminare a corpului lui Lenin și îngroaparea ar putea fi destul de nepopulare, "este necesar ca subiectul sa fie discutat".

Lenin a murit pe 21 ianuarie 1924, dar în ciuda dorințelor sale declarate, cadavrul său a fost îmbălsămat și asezat într-un mausoleu special construit în Piața Roșie din Moscova. De-a lungul anilor de guvernare sovietica, o mulțime de cetățeni sovietici și turiști străini și oficiali au vizitat locul.

Propunerile ca mumia lui Lenin sa fie eliminata din inima Moscovei au apărut imediat după destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, dar problema a fost plină de controverse.

Potrivit unui sondaj de opinie din aprilie 2012 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), apartinand Fundației de Opinie Publică, mai mult de jumătate din ruși (56%) considera că trupul lui Lenin trebuie să fie îngropat, în timp ce 28% s-au declarat impotriva înmormântarii.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.0163 sec - PID: 17754