10

Marea Britanie a devenit prima tara non-musulmana care vinde obligatiuni pentru investitorii islamisti, în încercarea de a încuraja investițiile masive în oraș.
George Osborne, cancelar, a anuntat ieri planurile Marii Britanii de a emite primele obligațiuni islamice din afara lumii musulmane, într-o incercare de transformare a Londrei într-un "centru occidental de neegalat pentru finantele islamice".
Osborne speră ca noile obligatiuni sa constituie un catalizator prin care orașul să devină un jucător important pe piața financiară compatibila cu Sharia, care a ajuns la o valoare de 1 trilion de dolari la nivel global.

Aceasta miscare a fost anuntata ieri, la Forumul Mondial Economic Islamic din Londra, pentru prima dată evenimentul fiind organizat într-o țară non-musulmana.
Primul-Ministru a spus că ar fi o "greșeală" să se rateze ocazia încurajarii investițiilor islamice în Marea Britanie și că Londra ar trebui să rivalizeze Dubai-ul, ca centru de finantare compatibil cu Sharia.
"Intr-un moment in care finantele islamice cresc mai rapid decât bancile tradiționale și in care investițiile islamice globale sunt stabilite să crească la 1,3 mii de miliarde lire sterline până în 2014, vrem să ne asigurăm ca o proporție mare de noi investiții se vor face aici, în Marea Britanie", a spus Cameron.

Bursa de Valori din Londra se pregateste sa lanseze un indice de piața islamic, pentru a-i ajuta pe administratorii de fonduri conforme cu Sharia sa identifice noi oportunități de investiții.
Pentru a se conforma legii Sharia, investitorilor islamici li se interzice să primească dobândă. Sukuks evita această problemă, prin asigurarea investitorilor, cu un profit fix incasat, proportional cu profitul generat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).
Mai mult de 20 de bănci asigura, în prezent, produse islamice și servicii financiare in Marea Britanie, mai mult decât in oricare alta țară occidentală, asteptandu-se ca numarul sa crească în continuare.

 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
285
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02196 sec - PID: 26164