4

Homosexualii și lesbienele vor fi primiți la Jocurile Olimpice de Iarnă din Soci la fel de calduros ca oricine altcineva, a promis Președintele rus Vladimir Putin.
Putin a mai acordat, recent, asigurări in această privință, luni, cand acesta i-a salutat pe noul Președinte al Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, și pe alți oficiali ai sportului in Soci – stațiunea de la Marea Neagră, unde Jocurile vor avea loc in luna februarie.
"Vom face totul, astfel încât atat participanții cat și oaspeții să se simtă confortabil în Soci, indiferent de etnie, de moștenirea rasială sau de orientare sexuală", a spus Putin la o întâlnire cu Thomas Bach, citat de radioul Vocea Rusiei.

Șeful Comitetului Olimpic International a declarat că organizația sa a fost "foarte satisfăcuta" de pregătirile pentru Jocurile din Soci, în cadrul primei sale vizite în orașul gazdă de cand a devenit presedinte. El nu a comentat cu privire la problema gay, deși a spus luna trecută că nu vrea ca Jocurile sa "fie o arena destinata demonstratiilor pentru toate problemele posibile din lume, chiar dacă acestea sunt dintre cele mai bune".

Bach se afla in Soci, cu ocazia Conferintei Mondiale pe tema Sportului și a Mediului, a Comitetului, care se desfășoară incepand de astazi si pana vineri.
Președintele rus, în iunie, a semnat un proiect de lege care interzice promovarea homosexualității in randul minorilor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Legea vizează protejarea copiilor de influențele dăunătoare ale homosexualitatii, dar cu toate acestea, a dat naștere unor manifestari din partea activiștilor gay, de boicotare a Jocurilor Olimpice de la Soci.

Putin a spus, ulterior, într-un interviu catre televiziunea de stat, că homosexualii nu vor fi discriminați la Jocurile din Soci.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
227
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02188 sec - PID: 6788