2

Biserica Ortodoxă a Rusiei a avertizat, in aceasta saptamana, despre pericolele spirituale ale Halloween-ului, autoritățile din Siberia interzicand sarbatoarea care incurajeaza tendinte "extremiste" în rândul tinerilor.
"Halloween-ul este un pericol serios. Când te joci cu forțele întunecate, ele câștiga întotdeauna", a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, Vsevolod Chaplin, adăugând că consecințele unei astfel de sarbatori ar putea fi "bolile, suferința și un sentiment de goliciune".

Comentariile sale au venit in timp ce Ministerul Educației din regiunea Omsk, a Siberiei, a lansat o interdicție generală privind sărbătorea de Halloween în școli, spunând ca aceasta promovează o "stare de spirit extremista" in randul adolescentilor. Ministerul, de asemenea, a mai spus ca Halloween-ul este "propaganda cultului morții".

Rușii au început – neoficial – sa sărbătoreasca Halloween-ul, după prăbușirea Uniunii Sovietice, cand "cultura" occidentală a inceput sa inunde tara. Dar, autoritățile de aici au suspectat ideile și tradițiile occidentale. Autoritățile regionale au interzis, anterior, si festivitățile de Ziua Îndrăgostiților.

"Multe țări ale alianței euro-atlantice si-au negat rădăcinile lor, inclusiv valorile creștine", spunea Presedintele Putin, la inceputul acestei luni, intr-un discurs.
"Familiile cu mulți copii sunt plasate la același nivel cu parteneriatele intre persoane de același sex, iar credința în Dumnezeu la același nivel cu credinta în satan", a mai spus el.

Sărbătoarea de Halloween a mai nascut, de asemenea, controverse si în alte foste state sovietice.
Poliția din Tadjikistan a arestat 24 de participanti la o petrecere de Halloween, la începutul acestei săptămâni, conform unui raport al BBC.
Cei arestati ar fi fost interogați de poliție și li s-ar fi ținut prelegeri, vizavi de valorile spirituale și tradiționale, înainte de a fi eliberati, mai spune BBC.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.00959 sec - PID: 11844