2

Prietenul Adevarat (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

John Newton, autorul cunoscutului imn crestin "Amazing Grace", a fost si unul dintre marii predicatori ai crestinatatii.
Intr-un volum in limba engleza cu titlul "Letters", am gasit aceasta afirmatie, pe cat de dura pe atat de reala si, totodata, contemporana oricare generatii.

"Astazi, Hristos este atat de bine zavorat intre peretii reci ai Bisericilor, incat ai senzatia ca are nevoie de aprobarea preotilor pentru a putea iesi intre oameni. Hristosul acesta, nu mai este lasat se bucure alaturi de oameni. El a ajuns un simplu obiect al adoratiei pietiste. Este zugravit oamenilor mai mult ca un Despot Luminat, in fata caruia trebuie sa vii cu fruntea plecata si gata oricand sa fii certat, pe cand El te astepta cu bratele deschise, sa te imbratiseze, sa te sarute si sa-ti spuna:

- Bine ai venit langa Mine, prieten drag! Te vad curatat de viata ta stricata, de pana acum! Asadar, afla-ti odihna langa Mine si pofteste la ospatul pregatit de Tatal Meu pentru toti cei alesi ai Lui!" (traducere din limba engleza)

Sa luam aminte!

Preot Daniel Ivan

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.02485 sec - PID: 17597