19

Prietenul Adevarat

Publicat în urmă cu 5 ani, în Lonews
John Newton, autorul cunoscutului imn crestin "Amazing Grace", a fost si unul dintre marii predicatori ai crestinatatii.

Intr-un volum in limba engleza cu titlul "Letters", am gasit aceasta afirmatie, pe cat de dura pe atat de reala si, totodata, contemporana oricare generatii.

"Astazi, Hristos este atat de bine zavorat intre peretii reci ai Bisericilor, incat ai senzatia ca are nevoie de aprobarea preotilor pentru a putea iesi intre oameni. Hristosul acesta, nu mai este lasat se bucure alaturi de oameni. El a ajuns un simplu obiect al adoratiei pietiste. Este zugravit oamenilor mai mult ca un Despot Luminat, in fata caruia trebuie sa vii cu fruntea plecata si gata oricand sa fii certat, pe cand El te astepta cu bratele deschise, sa te imbratiseze, sa te sarute si sa-ti spuna:

- Bine ai venit langa Mine, prieten drag! Te vad curatat de viata ta stricata, de pana acum! Asadar, afla-ti odihna langa Mine si pofteste la ospatul pregatit de Tatal Meu pentru toti cei alesi ai Lui!" (traducere din limba engleza)

Sa luam aminte!

Preot Daniel Ivan
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0102 sec - PID: 1912