19
Moscheea Zincirli, care si-a deschis porțile după două secole, dezvăluie realizările arhitecturale ale Imperiului Otoman. Lanțurile grele, negre, care au inchis-o total au fost 'rupte', dezvaluind o clădire uimitoare, care a excelat în Imperiul Otoman.

Aceasta este situata în sud-vestul orașului Serres, in zona Emporios, și este un punct de referință în viața culturală a zonei. Conform descrierii arheologului Stavroula Dadaki, este o moschee mijlocie cu un spatiu patrat central, care pe trei laturi – est, nord și vest – este înconjurat de o constructie cu doua etaje, sustinuta pe coloane.

Deschiderea monumentului istoric renovat, a avut loc în cadrul aniversarii celor 100 de ani de la eliberarea orasului Serres. Moscheea găzduiește o expoziție cu fotografii si marturii ale orașului înainte de distrugerea lui.

În urmă cu doi ani, mai exact in ianuarie 2011, Ministerul Culturii a respins cererea Asociației Moscheilor din Tracia de Vest, de transformare a monumentului într-un loc de rugăciune. Ministerul nu a acceptat acest lucru, din cauza lucrărilor de renovare în curs de desfășurare.

Moscheea Zincirli este unul dintre cele patru monumente importante construite în orașul Serres, datând din secolul al XV-lea. Aceste monumente sunt printre cele mai vechi din Europa. Alte moschei celebre din Serres sunt: Moscheea Mehmet Bey și Moscheea Mustafa Bey. Conform datelor istorice, în centrul Serres, a existat Moscheea Eski, cel mai vechi monument otoman a orașului.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01826 sec - PID: 30792