3

Moscheea Zincirli, care si-a deschis porțile după două secole, dezvăluie realizările arhitecturale ale Imperiului Otoman. Lanțurile grele, negre, care au inchis-o total au fost 'rupte', dezvaluind o clădire uimitoare, care a excelat în Imperiul Otoman.

Aceasta este situata în sud-vestul orașului Serres, in zona Emporios, și este un punct de referință în viața culturală a zonei. Conform descrierii arheologului Stavroula Dadaki, este o moschee mijlocie cu un spatiu patrat central, care pe trei laturi – est, nord și vest – este înconjurat de o constructie cu doua etaje, sustinuta pe coloane.

Deschiderea monumentului istoric renovat, a avut loc în cadrul aniversarii celor 100 de ani de la eliberarea orasului Serres. Moscheea găzduiește o expoziție cu fotografii si marturii ale orașului înainte de distrugerea lui.

În urmă cu doi ani, mai exact in ianuarie 2011, Ministerul Culturii a respins cererea Asociației Moscheilor din Tracia de Vest, de transformare a monumentului într-un loc de rugăciune. Ministerul nu a acceptat acest lucru, din cauza lucrărilor de renovare în curs de desfășurare.

Moscheea Zincirli este unul dintre cele patru monumente importante construite în orașul Serres, datând din secolul al XV-lea. Aceste monumente sunt printre cele mai vechi din Europa. Alte moschei celebre din Serres sunt: Moscheea Mehmet Bey și Moscheea Mustafa Bey. Conform datelor istorice, în centrul Serres, a existat Moscheea Eski, cel mai vechi monument otoman a orașului.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
339
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02923 sec - PID: 26023