2

Cetățenii Sofiei, ieri seara, s-au adunat pentru a sărbători Halloween-ul, în ciuda faptului că aceasta nu este o sărbătoare tradițională bulgară, dar devenita destul de importanta si populara, în țară, în ultimii ani.

Fanii Halloween-ului au avut de unde sa aleaga, dintr-o serie de evenimente care sa le marcheze clar aceasta noapte, fiind dificil sa gasesti un club din Sofia, care sa nu se ocupe de asta, conform publicatiei Novinite.

Halloween-ul are la baza o veche sarbatoare celtica, intitulata "All Hallows Eve", care puncteaza singura zi din an, in care spiritelor morților li se permite să meargă pe pământ.

Sărbătorită cel mai tare in Statele Unite, sarbatoarea de Halloween s-a raspandit acum, asemenea mai multor evenimente occidentale comerciale, în mai multe țări care nu o celebrau in urma cu cinci sau zece ani, in pofida faptului ca in sine prezinta tendinte ale cultului monstruozitatii de tip satanist, contrar celor ale cultului crestin al frumosului, care caracterizeaza in mod profund traditional multe dintre aceste tari, printre care se afla si Bulgaria sau Romania.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01081 sec - PID: 12374