3

Grecia: festivitati deosebite, in memoria lui Ioannis Kapodistrias (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

In ultimele zile, memoria lui Ioannis Kapodistrias (1776-1831), secretar de stat al Imperiului Rus pentru Afaceri Externe și primul domnitor al Greciei independente, a fost cinstita printr-o serie de festivități solemne, în Grecia, cu ocazia celei de-a 185-a aniversari a inaugurării sale ca Șef al Statului Grec, în anul 1828. Festivitățile au fost inițiate de Centrul Rus al Slavei Nationale.

Prima parte a festivităților a avut loc in ziua de 29 octombrie, în Nafplio, prima capitala a Greciei independente. O slujba a Parastasului a fost oficiata la Biserica Sfantul Spiridon al Trimitundei, lângă care Contele Kapodostrias a fost asasinat în 1831. Oficialii din Nafplio si gărzile de onoare ale Flotei Mării Negre din Rusia și Grecia au depus coroane de flori la Monumentul primului domnitor.

Un concert solemn a fost sustinut la Parlamentul Grec.

Festivitățile au continuat pe 30 octombrie, in Atena, unde a avut loc o conferință pe tema "Ioannis Kapodistrias și relațiile ruso-elene de astăzi".
Un mesaj de salut din partea Arhiepiscopului Ieronim al Atenei și al Intregii Grecii a fost citit, cu aceeasi ocazie. Un alt mesaj de salut a fost transmis, de data aceasta, si de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk.

Festivitățile s-au încheiat cu vizitarea navelor Marinei Ruse, care au acostat in portul Pireaeus, avand loc si o receptie oficială la Ambasada Rusiei, din Atena.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
78
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.04096 sec - PID: 8622