2

Banca Mondiala lanseaza Centrul Islamic de Dezvoltare Financiara (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Banca Mondială a lansat Centrul Islamic de Dezvoltare Financiara, în colaborare cu Guvernul Turc, in urma cu o zi. 

Centrul, conform unui raport al Business Standard, se asteapta să facă schimb de informații in ce priveste dezvoltarea finanțelor islamice, oferind servicii de consultanță în finanțe islamice, și urmand sa joace un rol în consolidarea infrastructurii instituționale. 

Vicepremierul turc Ali Babacan și președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, au inaugurat Centrul Borsa din Istanbul.

Jim Yong Kim a declarat, la o conferința de presă comună, că Turcia ia măsuri gigantice în a deveni un centru financiar global și a descris cooperarea Băncii Mondiale cu Turcia, ca pe un simbol al obiectivelor si prosperitatii comune. 

Babacan, la rândul său, a subliniat că sistemul financiar 'fara dobanda' este nucleul sistemului financiar islamic, contribuind nu numai la stabilitate financiară, ci, de asemenea, eliminand riscurile, "pentru că în spatele acestui tip de sistem de finanțare se afla active reale și valoare reală", a spus el. 
"Chiar FMI a raportat avantajele unui sistem de interese bazat pe principiile islamice ale sistemului de finanțare fără dobândă", mai sustine acesta.

Va reamintim ca Marea Britanie a devenit prima tara non-musulmana care vinde obligatiuni pentru investitorii islamisti, în încercarea de a încuraja investițiile masive în oraș. George Osborne, cancelar, a anuntat in ultimele zile, la randul lui, planurile Marii Britanii de a emite primele obligațiuni islamice din afara lumii musulmane, într-o incercare de transformare a Londrei într-un "centru occidental de neegalat pentru finantele islamice". Pentru a se conforma legii islamice Sharia, investitorilor islamici li se interzice să primească dobândă. Obligatiunile sukuks incearca sa evite această problemă, prin asigurarea investitorilor, cu un profit fix incasat, proportional cu profitul generat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01404 sec - PID: 17754