28
In urma cu o zi, a fost emisa o declaratie, ca urmare a Consultarii Teologice Ortodoxa-Catolica a Americii de Nord privind situația creștinilor din Orientul Mijlociu. Declarația a fost emisă cu ocazia reuniunii grupului, în Mississauga, Ontario. Grupul se întrunește, o dată la cinci ani, în Canada.

In aceasta declaratie, semnatarii ei sustin: "Împreună cu Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din America de Nord și Centrală din 2013, respingem orice violență și cerem acțiune din partea autorităților responsabile, in stoparea răpirilor, a torturarii și uciderii creștinilor și a tuturor civililor. De asemenea, facem apel pentru eliberarea Mitropolitului grec-ortodox Boulos Yazigi și a Arhiepiscopului siriac-ortodox Yohanna Ibrahim, de Alep, Siria".

După cum a declarat Consiliul Canadian al Bisericilor, "răspândirea violenței sectare supune riscului toate generațiile din întreaga regiune și reprezinta o amenințare pentru speranțele și visele generațiilor mai tinere", se arata in comunicat.

Impreuna cu Conferința Clericilor si Laicilor Mitropoliei Grec-Ortodoxe din Boston, "deplângem distrugerea absurda a bisericilor creștine, mânăstirilor, orfelinatelor și spitalelor din Orientul Mijlociu. Facem apel la liderii natiunii noastre, sa se opuna acestor acte de nedescris, terorii, și sa lucreze neîncetat pentru a pune capăt genocidului atroce comis asupra fraților noștri" – mentioneaza declaratia.

"Atunci când o parte a corpului suferă, toate mădularele suferă (conform 1 Cor. 12:26). Ca și creștini ortodocși și catolici, prin urmare, avem responsabilitatea de a răspunde nevoilor fraților și surorilor noastre. Facem apel la comunitățile noastre, să continue să se roage pentru Biserici și pentru pace în această parte a lumii. Îndemnăm conducerea Bisericilor noastre să continue să intervină cu fermitate în numele creștinilor din Orientul Mijlociu, care trăiesc în teamă pentru viețile lor, pentru comunitățile lor, și pentru însuși viitorul Creștinismului în regiune", incheie comunicatul.

Membrii ortodocși din cadrul acestei consultari sunt numiți de către Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din America de Nord și Centrală, iar cei ai partii catolice, de către Conferintele Episcopilor Catolici din Canada și Statele Unite.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01132 sec - PID: 19260