3

Bulgaria: Ziua Arhanghelului Tururor Sufletelor (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Creștinii ortodocși bulgari au serbat, ieri, Ziua Arhanghelului Tururor Sufletelor, într-una dintre cele patru mari sărbători dedicate celor plecati dintre noi.

Cunoscuta sub numele de Ziua Arhanghelului Tuturor Sufletelor, aceasta este o zi în care creștinii ortodocși bulgari, asemenea celor din Romania, participa la slujbe dedicate amintirii celor adormiti și impart lucururi.

Ziua Arhanghelului Tuturor Sufletelor cade în duminica de dinaintea sărbătorii Sfantului Arhanghel Mihail, de pe 8 noiembrie.

Aceasta mai este numita si "Marea Zi a Morților", și reamintește grija pe care îngerii o au pentru sufletele celor răposați.

În Bulgaria, ziua este dedicata in mod special si sufletelor războinicilor (asemenea arhanghelilor) căzuți pentru binele țării. In acest sens, o slujba speciala a avut loc in Cimitirul Militar din Sofia.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
272
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02011 sec - PID: 7299