5

Papa Francisc i-a invitat pe catolici și ortodocși sa "anticipeze în istorie unitatea dorită", prin "muzica, pictura, sculptura, arhitectura, într-un cuvânt prin frumusețe", deoarece artele sunt locul "respectului si imbogatirii adevărate".

Corul Ortodox al Patriarhiei Moscovei și corul papal al Capelei Sixtine au tinut un concert la Roma, in Bazilica Santa Maria Maggiore, subliniind tradițiile muzicii scare ruse și polifonia școlii romane, in urma cu doua zile.

Acest concert a avut loc în cadrul editie a XII-a a Festivalului Internațional de Muzică Sacră și Artă, care are loc în fiecare an în bazilicile papale din Roma, și care se va încheia duminica viitoare, fiind organizat sub patronajul Fundației "Centrul pentru Dezvoltarea Relatiei Ruso-Italiene".

100 de coristi au participat, in total, la eveniment.

Cu aceasta ocazie, Papa Francisc a mai spus: "În Biserică, de fapt, arta nu este dedicata doar plăcerii estetice, ci, prin aceasta, Biserica explică și interpretează revelația, pentru  poporul lui Dumnezeu… arta există în Biserică pentru a evangheliza și, din acest punct de vedere, putem spune ca Dostoievski: Frumusețea va salva lumea".

"Astăzi, Biserica poate și trebuie să respire cu ambii plămâni, unul din Est și altul din Vest. În cazul în care nu reușim să facem acest lucru pe deplin, in masura ceruta de Iisus, în rugăciunea Sa care Tatal, il putem face în multe alte moduri, cum ar fi prin traversarea marelui patrimoniu al artei si culturii, pe care diferitele traditii l-au nascut".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
271
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03472 sec - PID: 26181