2

O casa-ferma dintr-o așezare neolitică, un cuptor de ceramică și zeci de alte artefacte au fost descoperite de arheologi la Lacul Karla, situat în Tesalia, Grecia. Aceste descoperiri au fost făcute, în timpul săpăturilor care vizează transformarea lacului într-un rezervor principal de apă.

Conform rapoartelor oficiale, arheologii au descoperit o fermă mare la "Tserli", sit datand din perioada elenistică (sec. 2 î.Hr.), prezentand mai multe camere si aproximativ 500 de artefacte – o așezare neolitică, inconjurata de o curte. 
Casa-fermă, dotata cu un cuptor ceramic, din perioada elenistică, a fost folosita ca han. Arheologii au mai descoperit, de asemenea, un zid de piatra si cateva morminte din epoca mijlocie a bronzului.

Consiliul Central de Arheologie a declarat că ferma din "Tserli" va fi conservata pe sit, fiind interesanta pentru promenada naturalistilor si pentru turism. Artefactele vor fi, insa, plasate într-un muzeu.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01374 sec - PID: 6549