2

Mai mulți cetățeni turci s-au deplasat ieri in Salonic, pentru a-l comemora pe Mustafa Kemal Atatürk, la 75 de ani de la moartea sa, și pentru a-i aduce un omagiu în fata casei în care acesta s-a născut în 1881. 

La eveniment a participat si Ministrul Sănătății, Mehmet Müezzinoğlu. și a vorbit despre influența lui Atatürk asupra națiunii turce, prin umanitatea sa și visul sau de pace și independență națională.

Potrivit unui articol publicat în ziarul turc Milliyet, intitulat "Scandal in trenul spre Salonic", un grup de cetățeni turci ar fi oprit trenul pe teritoriul grecesc, la ora 9:05 (ora exacta a mortii liderului turc) și a scandat imnul național turc. Articolul din Milliyet sustine ca trenul a fost oprit, insa, in semn de protest față de autoritățile elene, care se gandisera sa intarzie intentionat trenul. Se pare ca a ramas neclar, ce s-a intamplat pana la urma.

În același articol, ziarul menționează că totul a început la frontiera greco-turca, unde autoritățile elene au facut sa dureze prea mult verificarea pașapoartelor pasagerilor. Müezzinoğlu a incercat sa contacteze Ministerul Grec al Afacerilor Externe și, vazand ca acesta din urma nu gaseste nicio solutie, a luat o mașină spre Salonic, pentru a se putea afla in fata casei lui Atatürk exact la ora 9:05.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01004 sec - PID: 6549