17
Autoritățile pakistaneze au interzis o carte despre campania unei militante pentru drepturile omului, in varsta de doar 16 ani, Malala Yousafzai, intitulata "Eu sunt Malala", in școlile private din Pakistan.

Adeeb Javedani, presedinte al Asociatiei Scolilor Private din Pakistan, a anuntat, ieri, decizia organizației sale de a interzice cartea lui Malala – realizata impreuna cu jurnalistul britanic Christina Lamb – in bibliotecile din cele 40.000 de școli afiliate, și a mai cerut guvernului să o interzica in programele școlare.

Jurnalul Malala reprezintă punctele de vedere ale Occidentului, si nu cele ale Pakistanului, privind particularitățile de viață ale femeilor din țările islamice, a declarat Javedani.

În jurnalul său, publicat în 2009, Malala povesteste cum talibanii le-au interzis, ei și altor fete din Valea Swat, sa mearga la școală.

În octombrie 2012, ea a fost rănita la cap, după ce teroriștii au deschis focul asupra unui autobuz școlar. Tehrik-e-Taliban din Pakistan a revendicat atacul.

Malala a fost operata, iar ea si familia ei trăiesc, în prezent, in Birmingham, Marea Britanie.

În octombrie, Malala a castigat Premiul Saharov al Parlamentului European, pentru libertatea de gândire.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01085 sec - PID: 20021