23
Doi preoți ortodocsi au fost arestați în Trikala, Grecia, și condamnati, in prezent, de către Curtea cu Juri din Larissa, la pedepse de 18 ani si 6 ani de închisoare, pentru delapidarea unei sume totale de 930.000 de euro, care fusese destinata platii salariilor clerului din Farsala.

Potrivit judecatorilor, cei doi preoți din Farsala, care raspundeau de colectarea și plata salariilor clerului din Mitropolia de Thessalia, au prezentat documente false la Oficiul Fiscal, in ideea maririi bugetului necesar efectuarii platii. Unul dintre preoti a pastrat pentru sine suma de 710.000 de euro, oferindu-i celuilalt 220.000 de euro.

Primul preot, responsabil cu salarizarea în Farsala, a fost condamnat la 18 ani de închisoare, pentru fraudă, fals și uz de documente falsificate. Al doilea preot, care era responsabil cu colectarea, încasarea banilor de la Biroul Fiscal din Farsala, a fost condamnat la 6 ani de închisoare, pentru complicitate la fraudă. Cei doi au adunat aceste sume in perioada ianuarie-iunie 2012, cand au fost prima oara arestati.

Curtea a mai impus, de asemenea, primului preot, returnarea sumei de 710.000 de euro catre Guvernul Grec, și a celei de 220.000 de euro, din contul celui de-al doilea preot. In plus, acestora li s-a mai impus o despagubire de 2.000 de euro catre Guvernul Grec, pentru pierderile cauzate de acțiunile lor.

Cazul a devenit public in iunie 2012, când oficialii Biroului de Taxe au informat departamentul de poliție din Larissa de suspectarea unor modificări in documentele de salarizare ale preoților.

Cei doi preoți au falsificat, spre exemplu, documente care solicitau in mod normal suma de 8864 de euro pentru plata preotilor, adaugand cifra 2 in fata acesteia si rzultand 28864 euro.

Dupa consultarea cu politia, inspectorii fiscali au confirmat valoarea și, atunci când cei doi preoți s-au deplasat la banca pentru a ridica banii necesari plătii preoților și a-si pastra noua transa de 20.000 de euro, poliția a intervenit și i-a arestat.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00953 sec - PID: 17889