2

Incepand din data de 19 octombrie, celebrul Muzeu Recklinghausen a lansat o expoziție intitulată "Nicolae, sfantul tuturor situatiilor. Viață, istorie, icoana". Aproximativ 120 de icoane grecești și rusești reprezentandu-l pe Sfântul Nicolae, fac parte din aceasta expozitie.

Cea mai veche icoana este datata in secolele XI-XII. Cele mai multe icoane sunt din depozitul muzeului și apartin perioadei secolelor XV-XIX. Icoanele sunt pictate pe lemn, sticlă și metal. 

Muzeul de icoane Recklinghausen este deschis din anul 1956. În prezent, colecția muzeului depășește o mie de obiecte de arta din Rusia, Ucraina, Belarus, România, Grecia, Egipt, Etiopia și din alte țări.

În plus față de icoane, aici mai există obiecte utilizate în slujirea ortodoxă si, de asemenea, cărți vechi pe teme religioase.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.02284 sec - PID: 29396