5

Pensionarul Tomislav Miladinovic, din Mišljenovac, lângă Kučevo, Serbia, a construit o biserica avand hramul Sfintei Parascheva (Petka), în pădurea Lešje, conform publicatiei sârbe Telegraf.

Douăzeci de locuitori l-au ajutat cu donatii, dar cea mai mare parte a banilor a fost oferita de Tomislav. El a pavat si drumul spre biserica, prin padure, pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

Tomislav Miladinovic, care a petrecut trei decenii muncind în Hanovra, în Germania, ca operator de macara, a declarat că s-a decis să construiască o biserică ortodoxă în pădure in urma unui vis ciudat pe care fiica sa, Ljilja, l-a avut. Ea i-a spus că Sfanta Parascheva i-a apărut în vis și i-a arătat unde se afla un izvor. După ce săpat in acel loc, sub mai multe sălcii, apa de izvor a iesit la lumina și, în același loc, s-au decis să construiască o biserică.

"Persoanele în vârstă spun că exact pe acest loc, odata, ar fi existat o mănăstire, și am descoperit personal cateva sipci din lemn și bucati de zidarie, atunci când am sapat fundatia", a declarat Tomislav.

In apropierea bisericii din padurea Lesje, există trei izvoare cu apa, despre care localnicii sunt convinsi ca ajuta în tratamentul bolilor de ochi, artrita si hipertensiune arteriala.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
224
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02172 sec - PID: 7172