2

Un tânăr călugăr tibetan si-a dat foc în semn de protest față de politica Chinei în zonele tibetane, conform agentiei Reuters, citata de radioul Vocea Rusiei.

Tsering Gyal, in varsta de 20 de ani, a apelat la aceasta forma de protest, ieri seara, în regiunea Banma din Tibet, în provincia de vest chineză Qinghai, conform Radio Free Asia, un post cu sediul in SUA.

Călugărul budist din Mănăstirea Akyong a supraviețuit protestului, politia ducandu-l la un spital local, unde aproximativ 200 de tibetani s-au adunat pentru a cere eliberarea sa, conform "Eliberati Tibetul".

Auto-incendierea de ieri este cea mai recentă dintre cele aproximativ 120 de proteste similare ale tibetanilor, din ultimii patru ani. Guvernul a înăsprit securitatea în cele mai multe zone tibetane, anul trecut, după escaladarea protestelor. Poliția a reținut zeci de tibetani, in acest an, sub acuzația de complicitate sau încurajare la auto-incendiere.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01044 sec - PID: 17848