2

Irlanda: scoaterea ‘blasfemiei’ din Constitutia tarii (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

O Convenție Constituțională, organizata în Irlanda zilele trecute, a recomandat ca infracțiunea de blasfemie sa fie scoasa din Constituția tarii.

Din grupul de 100 de membri care au votat, un procentaj de 61% a votat in favoarea scoaterii din Constitutie a blasfemiei, cu recomandarea ca termenul sa fie înlocuit cu o prevedere mai generală împotriva incitării la ură din motive religioase.

Convenția a pregătit un raport pentru guvern, care, la rândul său, va decide dacă va organiza un referendum pe această temă.

Printre participantii la discutii, s-a aflat si Consiliul Irlandez al Bisericilor, care reprezintă Bisericile creștine majore din Irlanda.

"Bisericile din Irlanda recunosc că referirea curenta la blasfemie, în Constituția Irlandei, este în mare parte învechita și ca ar putea da naștere unor îngrijorări, din cauza modului în care aceste măsuri au fost folosite pentru a justifica violența și opresiunea împotriva minorităților, în alte părți ale lumii", se arata intr-o declaratie.

Libertatea de conștiință și de religie este vitala pentru bunăstarea societății, a mai afirmat Consiliul.

"Cerem Convenției sa asiste Guvernul Irlandei în a face din țara noastră un exemplu demn de urmat in protejarea libertatii religioase, a libertatii de conștiință și a drepturilor omului, ale minorităților".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
334
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02042 sec - PID: 7299