3

Șeful Departamentului Musulmanilor din Caucaz, Sheikh-ul Haji Allahshukur Pachazadeh (foto), l-a invitat pe Papa Francisc să viziteze Azerbaidjanul.

Invitația a fost adresata, zilele trecute, Cardinalului Gianfranco Ravasi, președintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, aflat într-o vizită oficială la Baku, Azerbaidjan, pentru organizarea unei expoziții de artă azera in Muzeele Vaticanului.

Haji Allahshukur Pachazadeh a spus: "Aceasta este o invitație oficială, care este, fără îndoială, împărtășită și de guvern".

Șeicul și-a exprimat, de asemenea, dorința de a vizita Vaticanul, motiv pentru care Cardinalul Ravasi a declarat imediat: "Poftiti, ar fi foarte important pentru relațiile bilaterale dintre cele două țări".

Delegația Vaticanului s-a mai întâlnit, de asemenea, cu Președintele țării, Ilham Aliyev, care l-a decorat pe Cardinal cu Medalia Ordinul Dostluh "Prietenia"), unul dintre cele mai mari ordine ale Azerbaidjanului.

Dintr-o populație de aproape 9 milioane de persoane, alcatuita din 88% musulmani, catolicii reprezinta o minoritate de 0,1%.

Vaticanul și Republica Azerbaidjan au semnat un acord, in ziua de 29 aprilie 2011, care garantează libertatea catolicilor de a profesa și practica religia în mod public.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
339
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.0166 sec - PID: 26023