3

​Mokhtar Lamani a negat, ieri, ca i-ar fi contactat personal pe rapitorii celor doi episcopi ortodocși, care au fost rapiti în nordul Siriei în luna aprilie. 

Cine este Mokhtar Lamani: un ambasador de origine marocană, care cunoaste o carieră distinsă în diplomația internațională. El a deținut mai multe poziții in Secretariatul General al Ligii Statelor Arabe (1980-1997/2006-2007) și a fost observator permanent al Organizației Conferinței Islamice a Organizației Națiunilor Unite (1998-2005). El a lucrat ca ofițer responsabil in disputa Irak-Kuweit și mediator pe tema schimbului intre prizonierii de război, coordonator pentru reforma Secretariatului și Restructurare în Tunis și Cairo (1988-1992); Observator Permanent Adjunct a Comunității Europene la Bruxelles (1984-1988), coordonator al dialogului euro-arab și cooperarii afro-arabe (1980-1994), observator permanent al Organizației Conferinței Islamice a Organizației Națiunilor Unite (1998-2005); reprezentant permanent special pentru Irak (2006-pana in prezent).

Biroul lui Lamani a negat comentariile publicate de ziarul libanez Al-Akhbar, conform carora acesta l-ar fi contactat pe șeful unui grup radical cecen, condus de Mohammed Akroff, prin intermediul sefului serviciilor inteligente turce, Hakan Fidan.

Lamani a mai exclus, de asemenea, în comentariile sale, ca ar fi spus ca detine o dovadă palpabila că cei doi episcopi ar fi in siguranta, sau o înregistrare audio de 6 minute cu Akroff.

Oficialul și-a exprimat surprinderea față de scenariul publicat în unele medii de presa, întrebandu-se despre obiectivele care ar putea sta in spatele publicarii unor astfel de rapoarte falsificate.

El a mai subliniat că a contactat personal mai mulți cetățeni sirieni, pentru a ajuta la eliberarea celor doi episcopi, subliniind că aceștia sunt ținuți în captivitate de către un grup afiliat Al-Qaida.

"Sirienii care i-au contactat pe răpitori, mi-au confirmat anterior că episcopii sunt încă în viață", a spus Lamani.

El a descris rapoartele legate de soarta episcopilor ca fiind "inexacte", spunând că informațiile publicate în articolele mass-media au dus la intreruperea tuturor contactelor între mediatori și răpitori.

Seful General de Securitate libanez, maiorul Abbas Ibrahim, s-a întâlnit cu Președintele sirian Bashar Assad, pentru a discuta despre cazul episcopilor inca din luna octombrie.

Cu toate acestea, Siria și-a exprimat nemultumirea fata de exploatarea libaneza a acestui caz, care ii priveste pe doi episcopi, ambii sirieni, considerând problema drept "o chestiune siriana naționala", in care Libanul tot incearca sa se amestece.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
258
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02289 sec - PID: 7204