2

O agentie de stiri sud-coreana a raportat că aproximativ 80 de persoane au fost executate public în șapte orașe din Coreea de Nord, dintre care unele au fost executate doar pentru ca detineau o Biblie.

Potrivit Coreea Joongang Daily, prima executie pe scară largă din regimul Kim Jong-un (foto) a avut loc in duminica din 3 noiembrie. Aproximativ 10 persoane au fost executate în fiecare dintre orasele Wonsan, Chongjin, Sariwon și Pyongsong.

Autoritățile din Wonsan ar fi adunat 10.000 de persoane, inclusiv copii, pe un stadion din apropiere și le-ar fi forțat sa priveasca executiile.

Cei uciși în Wonsan au fost executați, conform relatărilor, pentru ca aveau in posesie o Biblie sau detineau clipuri video din țara vecina, Coreea de Sud.

Organizația Națiunilor Unite a înființat în luna martie o "comisie de anchetă privind drepturile omului, în Republica Democrată Populară Coreea", pentru a investiga numeroasele încălcări ale drepturilor omului, care au fost comise în nord.

Într-un interviu pentru Radio Vatican, Rosella Ideo, un expert în istoria diplomatică și politica Asiei, a declarat că rapoartele, cum ar fi recentele execuții, au fost de multe ori bazate pe declaratii ale refugiatilor nord-coreeni care au fugit in sud. Ideo a mai spus, de asemenea, pentru Radio Vatican, că Comisia ONU este extrem de preocupata după ce a ascultat mărturisirile refugiaților nord-coreeni, pe marginea lagărelor de prizonieri. 

Comisia ONU, a mai declarat aceasta, "i-a cerut Coreei de Nord sa ii permita verificarea existentei acestor gulaguri, despre care s-a vorbit de mai mulți ani de zile și care au fost reperate de sateliți, dar nu s-a primit nicio permisiune".

"Este evident că aceste tabere există, pentru că acum există un număr de coroborari cu martorii, fiind imposibil de negat, dar trebuie ca si Coreea de Nord sa deschida porțile. Mi-e teamă că, atunci când ușile catre aceste gulaguri vor fi deschise, a căror existență este deja dovedită, se va deschide in acelasi timp si cutia Pandorei".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01907 sec - PID: 6549