21
Ieri, şcoala pentru formarea viitorilor preoţi din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor, Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, a îmbrăcat veşminte de sărbătoare, prăznuindu-şi patronul spiritual, pe marele patriarh constantinopolitan Sfântul Ioan Gură de Aur, dupa cum ne informeaza Arhidiacon Silviu Dascalu.

Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la Sfânta Liturghie, oficiata in Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia, gazdă fiind preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, înconjurat de părinţi consilieri, profesori, preoţi şi diaconi.

Din partea Seminarului, la acest moment festiv au vorbit părintele director Gabriel Badea şi a prezentat rezultatele primului Simpozion Naţional „Bărăganul românesc între sacru şi profan”, adunate într-un volum, iar doi elevi Cristian Dumitru şi Toader Cătălin din clasa a XI-a au susţinut referatele: „Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor. Două decenii de existenţă” şi „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Modele de cârmuire creştină”.

Elevul Nicuşor Dragoe din clasa a XII-a a prezentat a doua parte a programului festiv, în care membrii Corului Seminarului au prezentat un moment artistic, interpretând cântece din repertoriul bisericesc.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre modelul de viaţă, care este Sfântul Ioan Gură de Aur, pentru elevii seminarişti şi pentru preoţii începutului de secol XXI. Preasfinţia Sa a felicitat corpul profesoral pentru misiunea educativă pe care o săvârşesc şi le-a urat elevilor Seminarului Teologic spor în urcuşul spiritual pe care îl împlinesc. Preasfinţitul a înmânat bursele acordate de Sfânta Episcopiei celor mai buni 16 elevi ai Seminarului Teologic, dupa cum ne mai informeaza reprezentantul media al Episcopiei.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00942 sec - PID: 10935