2

Ierusalim si Palestina: Vaticanul insista asupra negocierilor (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Vaticanul solicita "neprecupetirea niciunui efort, in facilitarea negocierilor dintre palestinieni și israelieni", astfel încât cele două state sa devina "viabile și stabile", adică "independente și sigure pentru popoarele lor".

Acesta mai solicita, de asemenea, asigurarea "unui acces permanent, corect si liber la locurile sfinte, pentru adeptii tuturor religiilor și naționalităților" din Ierusalim.

Declaratiile in acest sens au fost facute, in aceste zile, de Episcopul Francis A. Chullikatt, observator permanent al Vaticanului la Națiunile Unite, in New York, in cadrul unei convorbiri care a avut loc in prima comisie a celei de-a 68-a Adunări Generale asupra "Lucrarii si Ajutorului Natiunilor Unite pentru Refugiații Palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA)".

Arhiepiscopul Chullikatt speră ca "pacea sa inlocuiasca logica și violența inutila a războiului", pentru a "nu renunța la speranța că pacea, atât de necesara și dorita, în cele din urmă se va naste în această țară atât de sacra pentru mulți".

Arhiepiscopul si-a mai exprimat, de asemenea, speranța că conferința de pace privind Siria, care va avea loc la Geneva, va veni din nou "in ajutorul reducerii suferinței populației refugiate palestiniene".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01097 sec - PID: 17848