2

Siguranta în Libia depinde de punerea în aplicare a legii islamice Sharia, potrivit unui comunicat publicat in aceste zile de catre grupul jihadist Ansar Al Sharia, citat de agentia Ansa.

Grupul din Libia este considerat a fi responsabil pentru atacul din 2012, asupra Consulatului SUA din Benghazi, în care ambasadorul Chris Stevens și alți trei oficiali americani au murit.

Militanții salafiti au mai declarat, de asemenea, că nu recunosc instituțiile de stat, inclusiv serviciile de securitate, acuzându-le de apostazie și considerandu-le forțe ale răului, care ii deservesc pe tirani. Sharia este salutata ca singura lege legitima în țară.

Grupul "partizanilor legii islamice", a fost creat în estul Libiei, în timpul revoltei din 2011 care l-a alungat de la conducere pe Muammar Gaddafi. Declarația a fost emisa după vizita de luni a Premierului Ali Zeidan in Benghazi, pentru a discuta despre problemele securitate cu seful forțelor speciale, Wanis Bu Khamada.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01819 sec - PID: 12577