2

Discutii intre Mitropolitul Ilarion si Presedintele Italiei (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Dupa cum v-am informat in editiile anterioare de stiri, in urma cu doua zile, la Palatul Quirinal din Roma, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pe probleme externe al Bisericii Ruse (DECR), a fost primit de Președintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Revenim cu articolul de fata, pentru a va face cunoscuta natura discutiilor care au avut loc intre cei doi. Astfel, cu ocazia amintita mai sus, Napolitano a subliniat importanța dialogului între credincioși și necredincioși, așa dupa cum se desfășoară el în cadrul proiectului "Curtea Neamurilor", la inițiativa președintelui Consiliului Pontifical pentru Cultură, Cardinalul Gianfranco Ravasi. Șeful statului italian a remarcat deschiderea Papei Francisc catre dialogul cu societatea civilă, cu Bisericile creștine, cu credincioșii altor religii.

Mitropolitul Ilarion a vorbit cu Presedintele Napolitano despre vizita sa in Liban și situația dificilă în care creștinii traiesc în Orientul Mijlociu. Politicienii creștini din Liban, precum și șefii mai multor Biserici din țară, si-au exprimat îngrijorarea și neliniștea in fata Președintele DECR fata de tragedia creștinilor forțati să părăsească Orientul Mijlociu, leagănul Creștinismului, din cauza conflictelor armate și a terorismului. Mitropolitul Ilarion s-a adresat, prin urmare, Președintelui italian, cerându-i acestuia să ia măsuri in apărarea populației creștine din Orientul Mijlociu. Acesta a precizat, in mod special, ca ar trebui sa se aplice rezoluția propusă de Parlamentul European în 2011, conform careia sustinerea unei tari nu poate fi posibilă decat in cazul in care securitatea populației creștine este garantata.
Președintele Republicii Italiene a fost de acord că țările europene ar trebui să facă mai mult pentru creștinii persecutați.

Președintele DECR si-a mai exprimat îngrijorarea privind evenimentele creștinofobe din societatea seculară europeană, care si-a negat rădăcinile creștine și sistemul de valori care stau la baza culturii europene. Respingerea reprezentării creștine a familiei, în special, a dus la o catastrofă demografică și inseamna sinuciderea popoarelor europene.

La rândul său, Napolitano a subliniat că populația italiană a înregistrat, intr-adevar, o scădere a ratei natalității și o criză demografică. El a precizat, însă, că familia tradițională continuă să joace un rol important în Italia. Președintele a recunoscut că, deși Uniunea Europeană a fost fondată pe valorile creștine, țările europene intampina astazi dificultati in păstrarea și transmiterea lor catre generațiile viitoare, sugerand ca misiunea educațională a Bisericilor creștine are un rol important.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
237
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02471 sec - PID: 14392