4

Majoritatea cetățenilor ruși recunosc că Biserica Ortodoxă joacă un rol important în istoria țării și cred că Biserica ar trebui să exercite o influență asupra vieții morale a societății, fără a interveni în politică și în administrația publică, conform unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Opinie si Cerctare Publica "Intreaga Rusie" (VTsIOM).

46% dintre respondenti cred că Rusia are o religie de stat și 44% cred că această religie este Creștinismul Ortodox Rus. Un procent dintre respondenți considera că această religie este Islamul și un alt procent crede ca este vorba despre Catolicism.

Majoritatea rușilor (56%) cred că Biserica Ortodoxă a jucat un rol semnificativ în istoria Rusiei și considera că aceasta a avut o influență determinantă asupra dezvoltării țării în momentele cruciale ale istoriei.

Respondenții au declarat că recunosc influența Bisericii Ortodoxe asupra dezvoltării Rusiei, iar 47% au declarat ca cred ca Biserica a fost, în cele mai multe cazuri, o forță motrice pozitivă, în timp ce 9% au declarat ca cred ca Biserica Ortodoxă a împiedicat dezvoltarea Rusiei. 
30% dintre respondenți au declarat că ei cred că Biserica Ortodoxă nu a avut nicio influență asupra dezvoltării statului.

Mulți respondenți cred că Biserica Ortodoxă Rusă are o influență considerabilă asupra stării spirituale și morale ale societății (64% dintre respondenți au declarat că observă o astfel de influență, în timp ce 46% dintre respondenți consideră că această influență este una nesemnificativă).
Respondenții cred că Biserica Ortodoxă Rusă are un grad mic de influență asupra politicii interne (11% dintre respondenți consideră că această influență este puternică și 35% consideră că este nesemnificativa), iar in ce priveste politica externă respectiv 10% si 32%).

30% dintre respondenți considera că influența Bisericii Ortodoxe Ruse ar trebui să fie limitată la afacerile religioase, în timp ce 15% cred că ar trebui să se implice activ în discutarea și rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea modernă și statul.

Majoritatea dintre respondenții intervievați (64%) a declarat ca afilierea religioasă a Președintelui este importanta pentru ei. 40% cred că ar fi inacceptabil ca Rusia să aibă un Președinte a cărui religie alta decat Creștinismul Ortodox Rus.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.02586 sec - PID: 29020