2

Biserica Coptă a amenințat să respingă noul proiect egiptean de Constituție, din cauza terminologiei utilizate pentru a-i descrie pe creștini și evrei, conform unui raport Asharq Al-Awsat.

Un membru al comitetului de redactare a Constituției (alcatuit din 50 de membri), vorbind la Asharq Al-Awsat sub condiția anonimatului, a arătat că divergentele gravitează în jurul unui articol care utilizează termenul de "Oamenii Cărții", pentru a face referire atat la creștini cat și la evrei, pe care unii membri ai celor două grupuri minoritare il considera ofensator.

Un oficial al Bisericii, tot din comitetul de redactare a Constituției, si tot sub conditia anonimatului, a spus pentru Asharq Al-Awsat că Biserica Coptă poate face apel la egipteni să voteze împotriva noii Constituții, care se asteapta sa fie supusa unui referendum public în luna decembrie.

Creștinii din Egipt au respins termenul de "Oamenii Cărții", preferând ca articolul sa faca referinta, mai degraba, la "non-musulmani". 

Rapoartele inițiale arătau că reprezentanții celor trei Biserici egiptene, Ortodoxă, Catolică și Evanghelica, ajunsesera initial la un acord cu restul comitetului de redactare a Constituției, de înlocuire a termenului inițial cu "creștinii și evreii", dar cu toate acestea, neînțelegerile nu au intarziat sa apara ulterior.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
397
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.02427 sec - PID: 25634