2

Grecia i-a cerut Turciei să respecte legile internaționale și să-și retragă forțele de ocupație din Cipru.

Intr-o declaratie lansata ieri, care marchează 30 de ani de la instaurarea regimului separatist în partea ocupată a țării, Ministerul Grec de Externe i-a cerut Ankarei să își revizuiască politica din Cipru și să acționeze în conformitate cu rezoluțiile Consiliului de Securitate ONU referitoare la insula divizata.

"Comunitatea internațională, cu excepția Turciei, respectă suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Cipru și confirmă cu fiecare ocazie că proclamarea statului secesionist este invalida", sustine declarația, citata de agentia Ansa.

Ministerul mai afirma că Atena va continua eforturile pentru un acord de pace reciproc-acceptat. "Grecia nu va accepta niciodata invazia si ocupatia turca", incheie declarația.

 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01957 sec - PID: 18161