2

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a decis să se amestece in alcatuirea manualelor scolare, iar Ministerul Educației a solicitat o întâlnire între un reprezentant al Bisericii și altul al Comitetului de Redacție al Institutului Pedagogic.

Potrivit unui raport Ta Nea, Sfântul Sinod a făcut o astfel de solicitare, similara, de mai multe ori, în calitate de organism religios plangandu-se și obiectand in trecut asupra conținutului mai multor manuale scolare.

Plângerile nu faceau întotdeauna referire doar la textele cărților dedicate studiului religios, istoric sau literar. În octombrie 2010, un grup de episcopi a inițiat o campanie împotriva a ceea ce ei au interpretat drept semne ale "de-creștinarii" prin textele manualelor din învățământul primar și secundar. Cauzele acestor demersuri probabil isi au radacina in teama de o potentiala criza morala și spirituala.

Cu toate acestea, Arhiepiscopul Ieronim a felicitat recent efortul Ministerului Educației pe tema religiei in scoala, pentru faptul ca acesta a reusit sa "mentina caracterul religios" al orelor in cauza.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
349
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.04066 sec - PID: 26023