5

Inființarea unui centru religios și cultural ortodox, ca parte a eparhiei locale a Bisericii Ortodoxe Ruse din Baku, confirmă atitudinea tolerantă a poporului azer față de alte credințe, conform unei declaratii a Ambasadorului Azerbaidjanului în Rusia, Polad Bulbuloglu, pentru Interfax.

"Eu, ca persoană care reprezintă Azerbaidjanul în Rusia, consider că un astfel de eveniment este extrem de important. Se dovedește, încă o dată, toleranța națiunii azere și a autorităților", a spus el.

Participarea personală a Președintelui azer, Ilham Aliyev, la ceremonia de inaugurare a centrului, a fost ceva aparte, a spus ambasadorul.

"Religia este separata de autoritățile de stat din țara noastră. Dar statul ajută instituțiile religioase. Un teren i-a fost atribuit și construirea centrului a fost posibila intr-o perioadă scurtă de timp. Toate aceste circumstanțe servesc pentru a sublinia atenția statului față de religie. Este extrem de important, deoarece Baku a fost întotdeauna un oraș internațional", a spus el.

Această tradiție durează, și persoanele în vârstă ii învață pe tineri să-i respecte pe reprezentanții altor religii, traind alaturi de ei în prietenie și pace, a spus diplomatul.

Noul centru adăpostește o școală ortodoxă duminicală și va găzdui botezuri și alte ceremonii religioase. In Azerbaidjan, 95% din populatie este musulmana.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
157
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01991 sec - PID: 7152