3

Exarhatul Belarusiei isi va sărbători cea de-a 25-a aniversare, în 2014, și cea de-a 35-a aniversare a slujirii Mitropolitului Filaret de Minsk și Slutsk, Exarh Patriarhal al Intregului Belarus, in Minsk, a informat Biserica Ortodoxă din aceasta tara. 

Aniversarea slujirii Mitropolitului Filaret, va avea loc in perioada 12-15 decembrie.

În ceea ce privește cea de-a 25-a aniversare a Exarhatul Belarus, Mitropolitul Filaret a reamintit ca decizia privind înființarea Exarhatului Belarus al Patriarhiei Moscovei a fost luata în octombrie 1989. În același an, Sfântul Sinod a luat o decizie referitoare la infiintarea Eparhiilor Mogilev, Pinsk și Polotsk.

Biserica Ortodoxă din Belarus va înființa o comisie speciala care să pregătească festivitățile celei de-a 25-a aniversari. Arhiepiscopul Guriy de Novogrudok și Lida, cancelar al Exarhatului Belarus, a fost numit președinte al acestei comisii.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Belarus a mai decis, de asemenea, sa infiinteze si o comise manastireasca. Episcopul Veniamin de Borisov, Vicar al Episcopiei Minsk, va conduce aceasta comisie. Pana la derularea evenimentelor, informatia de fata va putea fi gasita pe pagina noastra Home, la rubrica Semnal Evenimente.

 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01318 sec - PID: 6550